Nuorten kesätyöllistäminen 2023

12.1.2023

Utajärven kunta työllistää nuoria myös kesällä 2023. Kesätyöllistämisen avulla nuoret oppivat toimimaan työnhakijoina ja työntekijöinä, sekä saavat arvokasta työkokemusta eri aloilta tulevaisuutta varten.

Utajärven kunnassa työllistetään tulevana kesänä vuosina 2005-2008 syntyneitä, siis 15-18 -vuotiaita Utajärven kunnan kirjoilla olevia koululaisia ja opiskelijoita. Työaika on 60 työtuntia. Nuoren palkka on 375€ (sis. lomakorvauksen, ja siitä pidätetään lakisääteiset sosiaaliturvamaksut henkilön iästä riippuen).

YRITTÄJÄT JA KOTITALOUDET

Tänä vuonna sekä kunta että 4H-yhdistys haastavat yksityisiä henkilöitä ja yrityksiä palkkaamaan nuoria kesätöihin. 

Kunnan kesätyöjaksojen kautta on oiva tilaisuus saada kotiin lastenhoito-, kotityö- ja pihanhoitoapua. Myös yritykset voivat saada nuorten kesätöiden kautta apua monenlaisiin töihin. Työntekijästä koituvat kustannukset ovat yksityiselle työnantajalle 210 euroa sis.alv. ja kunnan määrärahasta katetaan nuoren loput palkka- ja sivukustannukset. Kustannukset laskutetaan työjakson päätyttyä.

Jos haluatte työllistää nuoria kesän 2023 aikana, ottakaa yhteys Utajärven 4H-yhdistykseen 24.2.2023 mennessä sähköpostilla utajarvi@4h.fi ja kertokaa, kuinka monta nuorta haluaisitte palkata ja milloin. Mainitkaa myös työtehtävät ja yhteyshenkilön yhteystiedot.

Työpaikat listataan 4H-yhdistyksen nettisivulle , josta nuoret hakevat töitä 1.3-3.4 välisellä ajalla. Kesätöitä voi tarjota ajalle 5.6-4.8.2023.

Työn teetättäjä (=työpaikan vastuuhenkilö) perehdyttää nuoren työhön ja työturvallisuuteen, ja vastaa työn valvonnasta. Työn laadun ja vaativuuden on oltava kohtuullinen työaikaan ja palkkaan nähden.

4H-yhdistys ottaa vastaan nuorten työhakemukset, toimittaa ne yrittäjille, tekee työsopimukset, hoitaa maksuliikenteen eli työnantajavelvoitteet (palkanmaksun, verot ja sivukulut), vakuutukset ja mahdolliset ilmoitukset työsuojeluviranomaisille.


YHDISTYKSILLE, URHEILU- JA KYLÄSEUROILLE JA SEURAKUNNALLE NUORTEN TYÖLLISTÄMINEN ON MAKSUTONTA

Ilmoittakaa 4H-yhdistykseen kuinka monta nuorta tarvitsette töihin kunnan ja kuntayhtymän eri toimipisteisiin, seurakuntaan, urheilu- ja  kyläseuroihin, yhdistyksiin yms. Ilmoittakaa myös työtehtävät, joihin nuori sijoittuu. Sen lisäksi tarvitsemme ajankohdat työn tekemiselle sekä työpaikan yhteyshenkilön tiedot.

Nuoret tarvitsevat työn aloittaessaan opastusta työpaikan pelisäännöistä, työtehtävistä ja työturvallisuudesta, joten työpaikalta tulee löytyä henkilö, joka perehdyttää nuoren töihin. Työn valvonta ja lopuksi tehdyn työn kuittaaminen nuoren tuntilistaan kuuluvat myös työpaikan yhteyshenkilölle

Lisätietoja kesätyöllistämisestä saa 4H-toimistolta 

 Raili Kokko 0400-945 207 tai sähköpostitse utajarvi@4h.fi

KESÄTYÖLLISTÄMISEEN LÖYDÄT LISÄTIETOJA SIVUSTOLTAMME TÖITÄ NUORILLE- OSIOSTA