Kerhojen sisällöt 

HARRASTAMISEN SUOMEN MALLIN KERHOT

(aikuisten vetämiä kerhoja)

HEPPAKERHO: Heppakerhossa opetellaan ponien ja hevosten hoitoa ja käsittelyä, sekä ratsastamista ja ajamista.

TAIDEKERHO:Kerhossa tutustutaan kuvataiteen eri tekniikoihin ja välineisiin (mm. piirustus, maalaus, keramiikka, grafiikka, huovutus, kierrätysmateriaalit) ja kehitetään niiden avulla kuvallisen ilmaisun taitoja. Kerhossa on mahdollisuus tehdä yksilötöitä ja/tai osallistua välillä johonkin isompaan projektiin ryhmätyön muodossa. Työskentelyyn kuuluu käytettyjen välineiden puhdistus ja huolto. Huom. Jos lapsella on koulussa henkilökohtainen avustaja, se on tarpeellinen myös kerhoon osallistuvalle.Huomioitava myös, että kerhotila sijaitsee Hyvinvointitalon kolmannessa kerroksessa,kuvataideluokissa 7 ja 8.

ELÄINKERHO: Eläimiin tutustumista monin tavoin leikin, askartelun ja erilaisten tehtävien muodossa.

KÄDENTAIDOT: Erilaisten kädentaitojen ja kuvataiteen harjoittelemista, jossa luovuus saa näkyä!

LIIKUNNALLISET LAJIKOKEILUT: Erilaisiin liikuntaharrastuksiin tutustumista, jossa kokeillaan eri lajeja laidasta laitaan.

VÄLIPALAKERHO: Helppojen, terveellisten ja nopeiden välipalojen valmistamisen opettelemista.

KOKKAILUKERHO:Kokkailun ja ruoanlaittotaitojen opettelua nuorille

ERÄKERHO: Metsästykseen ja luonnossa liikkumiseen liittyviä asioita. Mahdollisuus metsästäjätutkinnon suorittamiseen.

PARKOUR: Parkour-Akatemian etäkerhon ohjein temppuilua ja monipuolista harjoittelua. 

NUORTEN KLUBI: Rentoa yhdessäoloa ja keskustelua nuoria askarruttavista asioista pientä välipalaa nauttien. (mahdollisuus myös yksilökeskusteluun). Sisältöä mietitään nuorten toiveita kuunnellen. Pieniä retkiä lähiympäristöön. 

MOPOPAJA/yhdistetty erästelykerho yläkoululaisille: Käydään läpi mopon perushuoltoa. Kerhoon on yhdistetty myös muuta toimintaa nuorten toiveita kuunnellen.

KUNTOSALI: Maltillista ja monipuolista lihaskuntoharjoittellua nuoren kasvu/kehitystaso huomioiden.  Liiketekniikoiden opettelua.  

ERITYISLASTEN KERHO:Kerhossa huomioidaan lapsen erityistarpeita yksilöllisesti. Kerhossa askarrellaan, leikitään, luetaan, pelataan erilaisia pelejä sekä ulkoillaan sään salliessa. 

NUORTEN PELIKLUBI:Mahdollisuus tutustua ja opetella golfia simulaattorilla. Paikalla myös Darts ja PS4. Tervetuloa opastetulle tunnille pitämään hauskaa pelailun merkeissä. 

Kaikissa kerhoissa otamme lasten ja nuorten omat toiveet huomioon kerhojen teemoja ja sisältöjä suunniteltaessa ja toteuttaessa :)

 

 

4H-KERHOT

Kerhojen sisällöissä otetaan kerholaisten toiveet huomioon

SAFTASANKARIT KOKKIKERHO:

Kokkikerho on mukavaa yhdessä tekemistä ja kokkaamista alusta pitäen itse. Kerhossa on teemana lähiruoka ja ruoan alkuperään tutustuminen. Kokkikerhon kruunaa itse tehdyt maistuvat makeat tai suolaiset maistiaiset. Mukana aikuinen ohjaaja.

LIIKUNTAKERHOT:

Liikuntakerhossa pelataan ja leikitään monipuolisesti liikunnallisia leikkejä ja pelejä.  Kerholaiset voivat esittää toiveita siitä mitä tekevät.

METSÄSALAPOLIISIT:

Kerhossa tutkitaan ja havannoidaan metsäluontoa sekä opetellaan monipuolisia metsäsalapoliisin työssä tarvittavia taitoja ja tietoja. Metsäsalapoliisit -teemakerhon tavoitteena on lisätä lasten luonto- ja ympäristötietoisuutta.Tutustumme luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin ja opimme metsäluonnon ominaispiirteitä tutkien ja leikkimielisesti kilpaillen.

KÄDENTAITAJAT:

Kerhossa tehdään käsillä  kaikenlaista kivaa askarrellen. Kädentaitajat-kerhoissa painottuu kestävän elämäntavan mukainen ajattelu.Kerhossa tuunataan vanhoja esineitä uusiksi ja tehdään askarteluja luonnonmateriaaleja hyödyntäen.

Jalkapallo/sählykerhot: Lajinomaista harjoittelua.

Monitoimikerho: Leikkejä sisällä ja ulkona. Pelejä, askartelua ja piirtämistä.

Nuorten olohuone: Rentoa illanviettoa kavereiden kanssa. Tekemistä suunnitellaan  ryhmän kiinnostuksen mukaan.