Taimiteko

Nuoret istuttavat kesällä 2023 yli 185 000 puun taimea – Utajärven kesätyöläiset mukana Taimiteossa 

Nuorisojärjestö 4H ja Taimiteko-kumppanit työllistävät kesäkuussa 2023 alle 18-vuotiaita nuoria kesätöihin ympäri Suomea. Myös 12 Utajärveläistä ja Muhoslaista nuorta saavat kesätöitä istuttajina ja samalla paikkakunnalle syntyy 6 HEHTAARIA uutta metsää.

4H-järjestön ja Taimiteko-kumppanien työllistämät nuoret istuttavat kesällä 2023 yli 185 000 kuusen ja männyn taimea 14 paikkakunnalla ympäri Suomea. Istutetuista puun taimista syntyy reilut 93 hehtaaria uutta metsää.

Vuodesta 2019 lähtien nuoret ovat istuttaneet Taimiteossa jo lähes 800 000 puun taimea eli noin 400 hehtaaria uutta metsää. Pinta-ala vastaa 560 Helsingin Olympiastadionin kenttää.Taimiteko-toiminta käynnistyi vuonna 2019. Tämän kesän loppuun mennessä nuoret ovat istuttaneet jo lähes 800 000 puun taimea eli noin 400 hehtaaria uutta metsää. Pinta-ala vastaa 560 Helsingin Olympiastadionin kenttää.

Istutuskohteet ovat tänä vuonna Sonkajärvellä, Kärsämäellä, Pieksämäellä, Rautavaarassa, Reisjärvellä, Soinissa, Teuvassa, Virroilla, Ähtärissä, Pudasjärvellä, Jämsässä, Kemijärvellä, Utajärvellä ja Hämeenlinnassa.

Nuoret saavat kesätyökokemusta taimien istuttajinaTaimiteko on monelle ensimmäinen kesätyöpaikka

Neljän edellisen vuoden aikana noin 550 nuorta ympäri Suomea on työllistynyt Taimiteko-istutuksissa. Se on monelle arvokas ensimmäinen työkokemus. Myös tänä kesänä lukuisat alle 18-vuotiaat, pääasiassa peruskoulun päättävät nuoret saavat kesätöitä Taimiteossa. Monelle nuorelle taimien istuttaminen on ensimmäinen kesätyöpaikka, josta saa arvokasta työkokemusta.

Utajärven istutuksissa työllistyy 12 nuorta. Utajärven 4H yhdistys toimii paikallisesti vastuullisena työnantajana nuorille. 4H-yhdistys rekrytoi ja kouluttaa nuoret työhön, huolehtii heidän työvarusteistaan ja maksaa heille palkat. Nuorille maksetaan työstä suoritepalkkaa 0,40 euroa per istutettu taimi.

Taimiteko-istutukset alkavat Utajärvellä 5.6.2023 ja kestävät siihen asti, kunnes nuoret ovat istuttaneet kaikki kohteen taimet.

Taimiteolla on vuosien aikana ollut yli sata yhteistyökumppania

Taimiteossa yritykset, liitot, säätiöt ja muut organisaatiot voivat lahjoittaa puun taimia ja näin toteuttaa yhteiskuntavastuutaan konkreettisella tavalla. Myös yksityishenkilöt voivat osallistua Taimitekoon lahjoittamalla puun taimia Taimikaupan kautta.

Yhdistyksemme istutuskumppanit vuonna 2023:

  • Akava ry. 
  • Novo Nordisk Farma Oy 
  • KPMG Oy Ab 
  • ICT ELMO 
  • Suomen Ilmailunäytös Oy 
  • Perkko Oy 

Taimiteko-toiminnan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Valtakunnallisen nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko-toiminnassa työllistetään alle 18-vuotiaita, pääasiassa peruskoulun päättäviä nuoria sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja. Kuusen ja männyn taimia istutetaan alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä tai ovat poistuneet turvetuotannosta. Nuorten rekrytoinnista ja työn ohjaamisesta vastaavat paikalliset 4H-yhdistykset. Lue lisää: www.taimiteko.fi

Lisätiedot:

Paikalliset Taimiteko-istutukset: 
Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Raili Kokko                                                                                            puh. 0400-945 207
utajarvi@4h.fi

Valtakunnallinen Taimiteko-toimintamalli: 
toimitusjohtaja Tomi Alakoski, Suomen 4H-liitto ry, tomi.alakoski@4h.fi, 040 501 5307

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.