Taimiteko

Nuoret ovat istuttaneet 4H:n Taimiteossa kesän jälkeen yli puoli miljoonaa puun taimea –UTAJÄRVEN Taimiteko-istutuksissa 16 nuorta saa kesätöitä. Istutustyö on yhteistyössä Muhoksen 4H:n kanssa.

Nuorisojärjestö 4H ja Taimiteko-kumppanit työllistävät kesäkuussa 2022 satoja alle 18-vuotiaita nuoria kesätöihin ympäri Suomea. Myös meidän nuoret saavat kesätöitä istuttajina ja samalla Utajärven Pehkeensuolle syntyy 4,2 ha  uutta metsää.

4H-järjestö ja Taimiteko-kumppanit istuttavat kesällä 2022 ennätysmäärän kuusen ja männyn taimia ennätyksellisen monella paikkakunnalla. Tänä vuonna Taimitekoja tehdään 19 paikkakunnalla ympäri Suomea. Työhön rekrytoidut nuoret istuttavat yhteensä reilut 210 000 kuusen ja männyn taimea, mistä syntyy yli 105 hehtaaria uutta metsää. Vertailun vuoksi: 105 hehtaaria vastaa 150 jalkapallokenttää.

Istutuskohteet ovat tänä vuonna Joutsassa, Kinnulassa, Kiuruvedellä, Kuortaneella, Kärsämäellä, Mikkelissä, Pieksämäellä, Punkalaitumella, Rautavaarassa, Reisjärvellä, Soinissa, Teuvassa, Virroilla, Kannonkoskella, Orivedellä, Kemijärvellä, Utajärvellä, Kankaanpäässä ja Porissa.

Nuoret saavat kesätyökokemusta taimien istuttajina

Kolmen edellisen vuoden aikana noin 400 nuorta ympäri Suomea on työllistynyt Taimiteko-istutuksissa. Myös tänä kesänä sadat alle 18-vuotiaat, pääasiassa peruskoulun päättävät nuoret saavat töitä Taimiteossa. Monelle nuorelle taimien istuttaminen on ensimmäinen kesätyöpaikka, josta saa arvokasta työkokemusta.

4H-yhdistys rekrytoi ja kouluttaa nuoret työhön, huolehtii heidän työvarusteistaan ja maksaa heille palkat. Nuorille maksetaan työstä urakkapalkkaa 0,40 euroa per istutettu taimi.

Taimiteko-istutukset aloitetaan ja on tarkoitus suorittaa viikolla 23.

Taimiteolla on vuosien aikana ollut lähes sata yhteistyökumppania

Taimiteossa yritykset, liitot, säätiöt, muut organisaatiot ja yksityishenkilöt voivat lahjoittaa puun taimia ja näin toteuttaa yhteiskuntavastuutaan helpolla ja konkreettisella tavalla.

Taimiteossa on vuosien aikana ollut mukana noin sata yhteistyökumppania. Tämän vuoden kumppaneista osa jatkaa yhteistyötä edellisvuosilta ja osa on ensimmäistä vuotta mukana. Yhdistyksemme istuttaa yhteistyökumppanin Akavan taimia. Taimien määrä on 8 427 kpl

Taimiteko-toiminnan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Valtakunnallisen nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko-toiminnassa työllistetään alle 18-vuotiaita, pääasiassa peruskoulun päättäviä nuoria sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja. Kuusen- ja männyntaimia istutetaan alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä tai ovat poistuneet turvetuotannosta. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa noin 20 miljoonaa puuta. Nuorten rekrytoinnista ja työn ohjaamisesta vastaavat paikalliset 4H-yhdistykset. Lue lisää: www.taimiteko.fi

Lisätiedot:

Paikalliset Taimiteko-istutukset:
Toiminnanjohtaja Raili Kokko

puh. 0400-945 207
utajarvi@4h.fi


Valtakunnallinen Taimiteko-toimintamalli:
kumppanuuspäällikkö Tarja Anttonen, Suomen 4H-liitto ry, tarja.anttonen@4h.fi, 044 783 0305

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.