Jäteasema

JÄTEASEMAN AUKIOLOAJAT 

Jäteasema on avoinna joka torstai klo 16-19, osoite Mustikkakankaantie 10, Utajärvi. (tien oikealla puolella viimeinen punainen rakennus)
Jouluaattona ja pyhinä jäteasema on suljettu.

Oksien ja risujen vastaanotto  Utajärvellä Tervantien Lämpö Oy ottaa maksutta vastaan pihoilta tulevia puita, oksia, risuja ja puutarhajätettä Utajärven entisellä  jäteasemalla, os. Puolangantie 45, lauantaina 20.5 ja 27.5 klo 10-18, p. 0400 585 754.

 

Kiertokaari Oy:n utajärven Jäteaseman urakoitsijana toimii Utajärven 4H-yhdistys ry., p. 0400-945 207.

Jäteasema on tarkoitettu Utajärven yksityistalouksista tulevalle hyöty- ja vaaralliselle jätteelle. Hyötyjätettä on metalli. Vaarallisia jätteitä ovat esimerkiksi maalit, lakat, liuottimet ja akut. Utajärven jäteasemalle voi maksutta palauttaa myös pieniä määriä sähkö- ja elektroniikkaromuasekä metalliromua. Satunnaiset sekajäte-erät (esimerkiksi remontti- ja purkujäte) ovat maksullisia. Suuret kuormat on vietävä Ouluun Ruskon Jätekeskukseen.

Yleisen siisteyden vuoksi jäteasemalle ei missään tapauksessa saa tuoda jätettä muulloin kuin aukioloaikana.

Hyötyjätettä ovat

Metalli; esimerkiksi säilyketölkit ja foliovuoat, metalliset esineet. Voi tuoda maksutta.

Vaarallista jätettä ovat
esimerkiksi kotoa löytyvät tarpeettomat maalit, lakat, liuottimet, akut tai jäteöljy. Myös myrkyt, torjunta-aineet sekä loisteputket otetaan vastaan jäteasemalla. Ongelmajätteeksi luokitellaan myös kotitalouksien sähkö- ja elektroniikkaromu, jota voi tuoda jäteasemalle kohtuullisia kuormia (esim. 1 kylmälaite ja muutama muu laite kerrallaan). Voi tuoda maksutta.

Jäteasema ei ole tarkoitettu yhdyskuntajätteelle ts. keittiöjätteelle, joka aiheuttaa esim. hajuhaittoja. Tällainen jäte laitetaan aina omaan jäteastiaan, jonka jätteenkuljetusyritys tyhjentää.

Maksut:
Sekajäte on maksullista. Em. jätteiksi luokitellaan vähäinen remontti- tai purkujäte tai esimerkiksi varaston siivouksesta syntyvä jäte. 1.1.2013 alkaen kuorma (max. 200 kg tai max. 1 kuutio) maksaa 30 euroa.  Yli 200 kg:n kuormista peritään 60 €. Maksu käteisellä.

Suuret kuormat on vietävä Ouluun Ruskon Jätekeskukseen.

Jäteöljyä voi tuoda maksutta 30 litraan asti (astiatilavuus!).

Seuraavia jätteitä EI oteta vastaan: asbesti, autonrenkaat, painekyllästetty puu, paristot, sammuttimet, kaasupullot, puutarhajäte, lääkkeet sekä elohopea kuumemittarit.

Lisätietoja jäteaseman toiminnasta antaa Kiertokaari Oy:n erityisasiantuntija
Mari Juntunen, p. 044-703 3977 tai urakoitsija Utajärven 4H-yhdistys, p. 0400-945 207.

HUOM. Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy hoitaa Utajärven ekopisteitä (Salen pihalla, Ahmasjärventie 2, ent.koulun lähellä, ABC huoltoaseman takana ja Puolangantie 355, infotaulun luona) . Mahdollisista häiriöistä voi ilmoittaa p.0800 133 888.

Kotiin keväällä jaettava Oulun Jätehuollon jäteopas sisältää tarkemmat lajitteluohjeet ja muutakin hyödyllistä tietoa jätteistä.

Lisätietoa ja ajankohtaista Oulun Jätehuollon sivuilta:

http://www.ouka.fi/jatehuolto/toimialue